Η εβδομάδα 15-21/7/2016 σε εικόνες

voulh-555x347

Μετά από ώρες συζητήσεων και συγκρούσεων, οι αλλαγές στον εκλογικό νόμο ψηφίστηκαν, αν και όχι με τον απαιτούμενο αριθμό ψήφων, ώστε να εφαρμοστεί στις επόμενες εκλογές. Οι αλλαγές περιλαμβάνουν, το δικαίωμα ψήφου στα άτομα 17 ετών, την κατάργηση του bonus εδρών για το πρώτο κόμμα και τη θέσπιση του πλαφόν 3% για την είσοδο στη Βουλή.

turk-heli

Η απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, καθώς και τα επακόλουθά του σόκαραν τους πάντες εντός και εκτός Τουρκίας. Είχε όμως και συνέπειες και για την Ελλάδα, καθώς 8 Τούρκοι αξιωματικοί εισήλθαν παράνομα στο ελληνικό έδαφος. Τώρα η Ελλάδα καλείται να αντιμετωπίσει το δίλημμα του αν θα απελάσει τους αξιωματικούς ή αν θα τους επιτρέψει να μείνουν στη χώρα, κάτι που θα δημιουργήσει εντάσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

5e4d048326-660x330

Μια σημαντική εποχή για το τραπεζικό σύστημα έλαβε τέλος με την παραίτηση του προέδρου της τράπεζας Πειραιώς, Μ. Σαλλα. Ο κος Σάλλας πρωτοστάτησε σε μια εποχή ανάπτυξης και σταθερότητας, τόσο για την τράπεζα Πειραιώς, όσο και για το ίδιο το τραπεζικό σύστημα. Αυτό που απομένει να δούμε είναι αν οι διάδοχοί του θα καταφέρουν να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις στο τραπεζικό σύστημα.