Η εβδομάδα 24-30.6.2016 σε εικόνες

GBP-Brexit

Στον απόηχο του Brexit, η ΕΕ και η Ελλάδα προσπαθούν να μαντέψουν τι θα επακολουθήσει. Ο αντίκτυπος ακόμα αναμένεται τόσο σε οικονομικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο για την ΕΕ και αφορά όλα τα κράτη-μέλη, ιδιαίτερα κράτη σαν την Ελλάδα που βρίσκονται σε μια πιο ευάλωτη θέση.

eklogiko-systima-katanomi-edron-660x330

Παράλληλα η ελληνική κυβέρνηση πρόκειται να προχωρήσει σε μια σημαντική μεταρρύθμιση της εκλογικής διαδικασίας, μεταβαίνοντας από την ενισχυμένη αναλογική στην απλή αναλογική, καταργώντας το bonus εδρών που δινόταν στο κόμμα που κέρδιζε τις εκλογές.

marinopoulos

Ένα μεγάλο σοκ ταρακούνησε την ελληνική αγορά λιανικής, καθώς μια από τις μεγαλύτερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ, ο Μαρινόπουλος κήρυξε πτώχευση, αφήνοντας πάνω από 13.000 ανθρώπους άνεργους και χιλιάδες προμηθευτές σε μια κατάσταση πλήρους αβεβαιότητας. Ακόμα αναμένεται το αν θα βρεθεί κάποια λύση, από την άλλη υπάρχουν πολλοί που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στον Μαρινόπουλο.

imagehandler_5

Η συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και Cosco για την πώληση του ΟΛΠ κινδύνευσε να τιναχτεί στον αέρα, καθώς όροι της σύμβασης αλλάχθηκαν μονομερώς και χωρίς την εκ των προτέρων ενημέρωση της εταιρίας. Η Cosco αντέδρασε έντονα αποστέλλοντας επιστολή στην ελληνική κυβέρνηση, μια επιστολή που κοινοποίηση και στα διεθνή ΜΜΕ. Η κυβέρνηση πήρε πίσω τις αλλαγές και ο Α.Τσίπρας θα προσπαθήσει να εξομαλύνει την κατάσταση κατά την επικείμενη επίσκεψή του στην Κίνα.