Η εβδομάδα 10-16/6 σε εικόνες

Athens Pride

Το φετινό Athens Pride είναι το πρώτο μετά την ψήφιση της επέκτασης του Συμφώνου Συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια. Το φετινό αίτημα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας είναι η νομική αναγνώριση της ταυτότητας του φύλου, κάτι που προσπάθησαν να προωθήσουν μέσω του τηλεοπτικού σποτ του φετινού Pride, ένα σποτ του οποίου η προβολή απαγορεύτηκε από το ΕΣΡ.

Κίνημα Παραιτηθείτε

Αλλά δεν είναι οι μόνοι που ζητούν κάτι από την ελληνική κυβέρνηση. Ένα κίνημα ονόματι «Παραιτηθείτε» δημιουργήθηκε πριν λίγες εβδομάδες απαιτώντας την παραίτηση της κυβέρνησης και τη διεξαγωγή εκλογών. Οι δράσεις του κινήματος κορυφώθηκαν με τη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε έξω από την Ελληνική Βουλή.

vouli

Μετά από μήνες συζητήσεων και διενέξεων ο νέος αναπτυξιακός νόμος ψηφίστηκε. Το γεγονός ότι απευθύνεται κυρίως σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις τον διαφοροποιεί από τους προηγούμενους, αλλά αμφισβητείται έντονα το κατά πόσο οι διαθέσιμοι πόροι για την εφαρμογή του νόμου επαρκούν για να αντισταθμίσουν την αποεπένδυση των τελευταίων χρόνων (spoiler alert: δεν επαρκούν).

ΕΝΦΙΑ

Εκτός από τον αναπτυξιακό νόμο, άλλος ένας νόμος που αυξάνει τα φορολογικά βάρη των ελλήνων πολιτών ψηφίστηκε, ένας νόμος που προβλέπει ακόμα μια αύξηση στον ΕΝΦΙΑ, το φόρο κατοικίας που πληρώνεται τα τελευταία χρόνια.