Η εβδομάδα 22-28/07/2016 σε εικόνες

metra

Μια σειρά τροπολογιών στο φορολογικό νόμο έχει ψηφιστεί αυτήν τη βδομάδα. Οι τροπολογίες αφορούν κυρίως θέματα διοίκησης και διαδικασιών, καθώς και αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ, που θεωρείται ότι θα μετακινήσουν το φορολογικό βάρος στα ανώτερα στρώματα.

farmaka_dapanes_madata_905805439

Η κατάργηση του ΕΚΑΣ έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στους χαμηλοσυνταξιούχους. Γι’ αυτό το λόγο η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να πάρει μέτρα ελάφρυνσης των ζημιών που προκλήθηκαν (όπως παροχή φαρμάκων δωρεάν). Αυτό που απομένει να δούμε είναι το κόστος των μέτρων αυτών, καθώς και το από πού η κυβέρνηση θα εξοικονομήσει τους απαραίτητους πόρους.

2008

Η ελληνική κυβέρνηση πρόκειται να ξεκινήσει ένα φιλόδοξο σχέδιο, την αναθεώρηση του Συντάγματος. Οι αλλαγές που πρόκειται να φέρει όμως έχουν προκαλέσει αντιδράσεις, καθώς δε θεωρούνται συμβατές με το πολίτευμά μας.

pyrkagia-chios-750

Μια μεγάλη πυρκαγιά έχει καταστρέψει χιλιάδες στρέμματα μαστιχόδεντρων στη Χίο. Οι πυροσβέστες κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά, παρόλ’ αυτά το μέγεθος της καταστροφής είναι μεγάλο. Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ότι οι μαστιχοπαραγωγοί θα αποζημιωθούν το συντομότερο δυνατό.