Η εβδομάδα 14-20/5/2016 σε φωτογραφίες

2315418

Η Ελληνική Βουλή καλείται να ψηφίσει μέχρι την Κυριακή ένα σημαντικό αριθμό νομοσχεδίων, που αφορούν κυρίως φορολογία και ιδιωτικοποιήσεις. Το πέρασμα αυτών των νόμων θα ενδυναμώσει τις προσδοκίες για τη θετική έκβαση του κλεισίματος της αξιολόγησης στο Eurogroup στις 24 Μαΐου και για το άνοιγμα μιας σοβαρής συζήτησης πάνω στο θέμα του χρέους.

 

33a69a7f19cd4fc08edc3c2fbc533b72

Τα εγκαίνια της κατασκευής του TAP, του αγωγού που θα παρέχει φυσικό αέριο σε ευρωπαϊκές χώρες από το Αζερμπαϊτζαν πραγματοποιήθηκαν. Ένα πολύ φιλόδοξο και σημαντικό έργο που θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας και θα συνεισφέρει στην προσπάθεια της Ελλάδας να επανέλθει στο δρόμο της ανάπτυξης.

 

πανελλαδικες-εξετάσεις

Μιλώντας για εργασία, ξεκίνησαν αυτήν τη βδομάδα οι Πανελλαδικές, μια αγχωτική αλλά πολύ σημαντική διαδικασία για χιλιάδες μαθητές που θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό το επαγγελματικό τους μέλλον.

aeroplano-28

Δυστυχώς η εβδομάδα μας δεν έκλεισε ευχάριστα, καθώς είχαμε την πτώση ενός αεροσκάφους της EgyptAir με 56 επιβάτες και πλήρωμα 10 ατόμων στη Μεσόγειο ανάμεσα στο Αιγαίο και τη FIR της Αιγύπτου. Δεν υπάρχουν ακόμα πληροφορίες για τα αίτια της πτώσης, κάτι που όμως αυτήν τη στιγμή δεν είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τις οικογένειες των θυμάτων.