Η εβδομάδα 20-27/5/2016 σε φωτογραφίες

vouli111

Με όλα τα μάτια στραμμένα πάνω του, το ελληνικό κοινοβούλιο ψήφισε το «Πολυνομοσχέδιο», στο οποίο περιλαμβάνονται νομοσχέδια για το φορολογικό, την ίδρυση του «Υπερταμείου» και την υιοθέτηση του «κόφτη» δημοσίων δαπανών, ο οποίος θα ενεργοποιείται όταν η Ελλάδα δεν πετυχαίνει τους στόχους που έχουν οριστεί.

eurogroup_533_355

Έχοντας ψηφίσει το «Πολυνομοσχέδιο» η ελληνική κυβέρνηση πήγε στο Eurogroup, όπου όλα τα μέρη ήταν ιδιαίτερα θετικά για το κλείσιμο της αξιολόγησης, αλλά και για τη συζήτηση για το χρέος και την επίτευξη συμφωνίας με την Ελλάδα και το ΔΝΤ. Παρ’όλ’αυτά, δεν πάρθηκε κάποια ουσιαστική απόφαση και η Ελλάδα παραμένει σε στάση αναμονής των αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος για το Brexit, αλλά και αυτών των γερμανικών και ισπανικών εκλογών.

tsipras-merkel-erntogan

Εν τω μεταξύ, ο έλληνας πρωθυπουργός επισκέφτηκε την Κωνσταντινούπολη για την Παγκόσμια Ανθρωπιστική Διάσκεψη Κορυφής του ΟΗΕ. Εκεί συναντήθηκε και με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζεπ Ταγιπ Ερντογαν και συνομίλησαν σχετικά με τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό, ένα θέμα που ιδιαίτερα απασχολεί την Ελλάδα.

episkepsi-poutin-stin-athina-ton-maio.w_l

Και η εβδομάδα μας κλείνει με την Ελλάδα, σε κατάσταση υψίστης ασφαλείας, να καλωσορίζει τον ρώσο πρόεδρο Βλαντιμιρ Πούτιν. Ο κύριος Πούτιν έρχεται στην Ελλάδα για να συνομιλήσει με τον έλληνα πρωθυπουργό πάνω σε διάφορα θέματα σχετικά με τη συνεργασία των δύο χωρών.