Η εβδομάδα 6-12/5/2016 σε φωτογραφίες

ImageHandler.ashx

Στο πολυαναμενόμενο Eurogroup της 9ης Μαΐου, το κλείσιμο της αξιολόγησης μεταφέρθηκε για τις 24 Μαΐου, όπως και ήταν αναμενόμενο. Παρ’όλ’αυτά, η ελληνική κυβέρνηση κατάφερε να συμπεριλάβει στην ατζέντα και το ζήτημα του χρέους.

 

vouli22

Η επικείμενη συμφωνία βάζει ένα τέλος στα σενάρια πρόωρων εκλογών, αλλά γεννά καινούρια για επικείμενο ανασχηματισμό.

 

misthoi-kopsimo-744x584

Ένας νέος όρος κάνει την είσοδό του στις ζωές μας. Ο «αυτόματος κόφτης δαπανών», ένας μηχανισμός σχεδιασμένος για τον περιορισμό των κυβερνητικών δαπανών, που χρησιμοποιείται στις βορειοευρωπαϊκές χώρες θα εφαρμοστεί και στην Ελλάδα, αν δεν πετύχει τους στόχους που θα τεθούν στην επικείμενη συμφωνία.

 

tourkiaeuropi_709087680

Την επόμενη ημέρα της απομάκρυνσης του Ahmet Davutoglu από την κυβέρνηση της Τουρκίας, η συμφωνία μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας για τις εισροές προσφύγων και μεταναστών βρίσκεται στον αέρα με αμφότερες τις πλευρές να αλληλοκατηγορούνται ότι δεν έχουν λάβει τα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί.

 

ilios_kalokairi

Σε άλλα νέα, η θερμοκρασία ανεβαίνει, καθώς το παγκοσμίως γνωστό ελληνικό καλοκαίρι είναι προ των πυλών, ένα καλοκαίρι που όλοι εικάζουμε ότι θα είναι καλύτερο από το προηγούμενο, τόσο από θέμα καιρικών συνθηκών, όσο και από θέμα πολιτικών εξελίξεων.