Νέοι και Πολιτική…μια αφήγηση από τους νέους

ΕΛΛΑΔΑ 2.0 ΚΑΙ ΝΕΟΙ: Οι νέοι δηλώνουν απρόθυμοι να οδηγήσουν την ατμομηχανή της επανεκκίνησης και μάλλον επιλέγουν το dolce far niente ενός συμβολικού Gotham city.

  

Διατρέξτε το τρίλεπτο βίντεο που ακολουθεί στο link. Πρόκειται για εικαστικοποιημένη αποτύπωση των ευρημάτων workshop της qed με νέους 18-29 ετών και θέμα «Νέοι και Πολιτική» που έγινε το Δεκέμβριο του 2015.

 

Η απογοήτευση, η αίσθηση αδυναμίας, η αναζήτηση του από μηχανής θεού, ο ορθολογισμός ως μειοψηφική μόνο τάση και το ερώτημα: «τι θα υπερισχύσει; ο συμβιβασμός με τη δυστοπία ή μια νέα δυναμική πόλωση που ενδύεται τη γλώσσα της ταξικής αντιπαλότητας» διατρέχουν ως έννοιες εξίσου φασματικές και πραγματικές το βίντεο.

 

Όπως επιβεβαιώνει η πανελλαδική ποσοτική έρευνα της qed στα πλαίσια του παρατηρητηρίου κοινωνικοπολιτικών αλλαγών «Ελλάδα 2.0», τα απεικάσματα  που οι νέοι 18-29 μας προσφέρουν δεν αφορούν μόνο αυτούς, αφορούν στο σύνολο της Ελληνικής κοινωνίας.

 

Το δίλημμα: «να συμβιβαστούμε στη γλυκιά ακινησία της δυστοπίας μας ή να ανεβούμε στο σκουπόξυλο της νέας ταξικής μας  αντιπαλότητας» αφορά όλους μας, ενώ προς ώρας οι νέοι δηλώνουν απρόθυμοι να οδηγήσουν την ατμομηχανή της επανεκκίνησης και μάλλον επιλέγουν το dolce far niente ενός συμβολικού Gotham city.

Πρέπει αλλού να ψάξουμε…

 

Η ομάδα της qed.